Miód jest najbardziej cenionym i najbardziej pożądanym ze wszystkich produktów, jakich dostarczają pszczoły. Cechą dobrego, naturalnego miodu jest krystalizacja. Objawia się ona tym, że miód, początkowo płynny i przejrzysty, zaczyna się powoli krystalizować. Wokół drobinek pyłku zawieszonych w miodzie narastają kryształy, które w końcu zapełniają cała objętość miodu. W efekcie powstaje miód o konsystencji ciała stałego. Ponieważ klienci preferują nabywanie miodu płynnego, wymyślono specjalne urządzenie, jakim jest dekrystalizator miodu. Jak wskazuje jego nazwa, zadaniem dekrystalizatora jest przywracanie płynnej konsystencji miodu, aczkolwiek warto zaznaczyć, że krystalizacja jest procesem fizycznym, nie chemicznym. Miód scukrzony jest tak samo wartościowy, jak miód płynny. Dekrystalizator miodu pozwala na szybkie przywrócenie miodu do postaci płynnej, a mechanizm jego działania opiera się, w bardzo dużym uproszczeniu, na delikatnym podgrzewaniu miodu.
Personalized wine labels - designed for great events
Are you trying to figure out how to make your reception or dinner party better, more inventive and extraordinary? Well, we have interesting proposition for you. Bottlabel is an experienced company that provides personali...